torstai 15. huhtikuuta 2010

"Tule nyt"

Kävin tänään huumetestissä eli antamassa valvotuissa olosuhteissa virtsanäytteen. Siitä saa ehkä tuntumaa siihen, miltä urheilijoiden dopingtestit tuntuvat. Hätä oli iso, koska oli pitänyt pidätellä jonkun aikaa, mutta sitten kun toinen ihminen seisoo siinä vieressä näyteputket valmiina, menee vähän houkuttelemiseksi "tule nyt". Hurtilla huumorilla siitä selvisi. Tosin tytär oli aivan kauhuissaan kun kuuli, miten näyte annettiin. Lähinnä hän oli kauhuissaan siitä, että joku ihminen oli nähnyt minun salaiset paikat.

Toisekseen hän kauhisteli, olinko testeissä sen takia, että joko käytän huumeita tai näytän tulevan (mahdollisen) työnantajani mielestä nistiltä. Ei muuta kuin lakitekstiä pöytään - vaikka tämä keskustelu käytiinkin jo kertaalleen silloin, kun kävi ilmi, että joudun huumetestiin. Viisitoista vuotiaan on varmasti vaikeaa ymmärtää, mihin kaikkeen sitä elämässään voi törmätä.

Samalla reissulla eksyin elämäni toista kertaa Stockmannin hulluille päiville. Ihan hullua menoa! Eikä siinä vielä mitään - tytär halusi illalla vielä Myllytykseen. "Tule nyt" hoin minä ja "onko meillä kiire" kysyi tytär. Minusta on paljon mukavampi käydä ostoksilla hieman rauhallisimmissa olosuhteissa, mutta menettelihän se näinkin. Ainakin saatiin ostokset suoritettua. Lahja tulevan viikonlopun rippijuhliin oli päällimmäisenä mielessä ja perimmäinen syy siihen, miksi suostuin lähtemään Myllytykseen. Unohdin mainita, etten minä Hulluilta Päiviltä ihan tyhjin käsin kotiin tullut, mutten myöskään sortunut hulluttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti